Metrolijn Thessaloniki goudmijn archeologie

Laatste update:  2 maart 2012 16:01 info Bekijk op de kaart

ATHENE - De aanleg van een nieuwe metrolijn in de Noord-Griekse havenstad Thessaloniki heeft de afgelopen tijd tot tal van archeologische ontdekkingen uit de Romeinse tijd geleid.

Foto:  AFP

Dat meldde de Griekse krant Kathimerini vrijdag. Het gaat volgens de archeologische dienst om vondsten van onschatbare waarde.

Experts ontdekten ondergronds tot nu toe een uit marmeren stenen vervaardigde straat uit de 3e eeuw voor Christus, circa 3000 graven en duizenden juwelen.

''We hebben hier de geschiedenis van de stad in de late Romeinse tijd en het begin van het Byzantijnse Rijk ontdekt'', aldus de archeologe Eleni Stylianou.

Ontdekkingen

De ontdekkingen zijn gedaan op 6 meter diepte, onder de hoofdstraat Egnatia in het centrum van de stad. Aan weerszijden van de antieke marmeren straat zijn ook zuilen van winkels uit de toenmalige tijd aangetroffen. Interessant is dat er net als nu veel goudsmederijen waren.

Een deel van de vondsten zal op twee toekomstige metrostations achter glas te bewonderen zijn voor de reizigers. De voltooiing van de metrolijn in Thessaloniki, de tweede stad van Griekenland, duurt naar verwachting nog 2 jaar.

Reageer op dit artikel:
Stuur door:
Deel artikel:
 

Eerdere berichten

Eerder

Nieuw NU.nl

Achter de schermen werken we aan een nieuw uiterlijk van NU.nl. De beta-versie van de nieuwe site is nu open voor iedereen. Hij is nog in ontwikkeling, maar we zijn toch al heel benieuwd wat u vindt:

Ga naar beta.nu.nl

Bloedmaan

Op dit moment kunnen Amerikanen door een maansverduistering de zogehete bloedmaan zien

Bekijk video