Bedrijf overdondert personeel met ontslag en faillissement

MOERDIJK - De zestig personeelsleden van het sorteerbedrijf van gebruikte kleding, G. Boer in Moerdijk, staan op straat. Zij kregen woensdag in een brief te horen dat de eigenaar faillissement heeft aangevraagd en dat ze vanaf donderdag niet meer hoeven te komen.

Volgens FNV Bondgenoten heeft de eigenaar ook geschreven dat hun komst donderdag nutteloos is omdat er nieuwe sloten op de deuren zullen zitten. De vakbond heeft de werknemers opgeroepen toch naar hun werk te gaan.

Contracten

Volgens bestuurder K. de Meij heeft eigenaar Boer meer bv's waar vooral werknemers met tijdelijke contracten werken. Het personeel in Moerdijk is in vaste dienst en dat zou de reden kunnen zijn dat Boer van hen af wil, meent hij.

"Ze hebben vanmiddag even bij elkaar in de kantine gezeten. Ze waren overdonderd. Meer dan in de brief stond hebben ze niet te horen gekregen", aldus De Meij.

Signalen?

De Meij maakte dinsdag een afspraak voor donderdag met de bedrijfsleiding die hem advies vroeg. "Ze wisten niet zo goed raad met een situatie die ze me donderdag zouden uitleggen", aldus De Meij. Signalen dat het slecht ging zegt hij niet te hebben gekregen. Een zegsman van de eigenaar zei dat Boer geen commentaar wilde geven.

Donderdagochtend

Tientallen werknemers van het sorteerbedrijf van gebruikte kleding, G. Boer en zoon in Moerdijk, zijn donderdagochtend toch naar hun werk gegaan. De bewaking hield het toegangshek echter voor hen gesloten.

Het meeste personeel in Moerdijk is in vaste dienst. "Er staan mensen voor de poort die er ruim twintig jaar hebben gewerkt", aldus vakbondsbestuurder K. de Meij.

Volgens een zegsman wil eigenaar Boer nog steeds geen commentaar geven. De Meij zei donderdagmiddag een gesprek met hem te hebben in de hoofdvestiging, Gebotex, in Dordrecht. Gebotex is een van de bv's van Boer.

Tip de redactie