Voetbal

Koeman zeker van Europees voetbal met Everton

Everton heeft zich zaterdag zonder zelf te spelen verzekerd van Europees voetbal. De zevende plaats kan de ploeg van Ronald Koeman niet meer ontgaan, nadat Leicester City met 1-0 won bij concurrent West Bromwich Albion.

West Bromwich staat achtste op veertien punten achterstand van 'The Toffees', met nog vier speelrondes te gaan.

De zevende plaats geeft recht op een plek in de voorronde van de Europa League omdat de winnaar van de League Cup (Manchester United) en de winnaar van de FA Cup (Chelsea of Arsenal) ook minimaal in de top zeven zullen eindigen.

De afgelopen twee jaar eindigde Everton, onder leiding van Koemans voorganger Roberto Martínez, op de elfde plaats en liep het Europees voetbal mis. Koeman bemachtigde de afgelopen twee seizoenen met Southampton juist wel een Europees ticket.

De formatie van Koeman speelt zondag zelf tegen koploper Chelsea. Mogelijk staat Maarten Stekelenburg dan weer onder de lat.

De Nederlandse doelman speelde vrijwel alles in de eerste seizoenshelft, maar verloor zijn basisplaats aan de Spanjaard Joel Robles. Die werd vorige week op zijn beurt gepasseerd, waarna Stekelenburg de nul hield tegen West Ham United (0-0).

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
De honderdste editie van de Ronde van Italië duurt tot en met zondag 28 mei.
Tip de redactie