Voetbal

Neymar mist 'Clasico' tegen Real door schorsing voor drie wedstrijden

FC Barcelona moet het in de 'Clasico' tegen Real Madrid stellen zonder Neymar. De Braziliaanse aanvaller is voor drie wedstrijden geschorst vanwege zijn rode kaart in de competitiewedstrijd tegen Malaga.

De 25-jarige Neymar wordt gestraft voor zijn cynische applaus aan het adres van de arbitrage nadat hij met twee gele kaarten van het veld moest in het met 2-0 verloren duel in Malaga.

Neymar kreeg na een halfuur spelen zijn eerste gele kaart voor te weinig afstand nemen bij een vrij trap en ontving halverwege de tweede helft zijn tweede gele kaart na een grove charge op Diego Llorente. Op weg naar de kleedkamer klapte de Braziliaan sarcastisch naar de vierde official.

Na het bestuderen van de beelden besloot de Spaanse voetbalbond een onderzoek in te stellen naar het incident. De tuchtcommissie zag vervolgens voldoende aanleiding om een schorsing van drie wedstrijden op te leggen aan Neymar.

Zijn club FC Barcelona zal echter wel in beroep gaan tegen de straf, melden Spaanse media dinsdag.

Clasico

Door de schorsing moet de vleugelspeler de ontmoetingen met Real Sociedad en Osasuna aan zich voorbij laten gaan, maar ook de topper tegen Real Madrid. Hij is een week later weer beschikbaar in de stadsderby tegen Espanyol.

Met nog acht competitiewedstrijden te gaan bezetten de Catalanen de tweede plek in La Liga, op drie punten van de aartsrivaal uit Madrid. De 'Koninklijke' heeft echter nog wel een wedstrijd tegoed.

De Spaanse klassieker wordt op zondag 23 april afgewerkt in Bernabeu.

Bekijk het programma en de stand in de Primera Division

Lees meer over:

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
De honderdste editie van de Ronde van Italië duurt tot en met zondag 28 mei.
Tip de redactie