Voetbal

Van Marwijk wint weer met Saudi-Arabië in WK-kwalificatie

Bert van Marwijk is met Saudi-Arabië weer een stap dichter bij het WK van 2018. De ploeg van de Nederlandse bondscoach was dinsdagavond in Jeddah met 1-0 te sterk voor Irak.

Het doelpunt van de thuisploeg kwam in de 53e minuut op naam van Yahya Al-Shehri. Dankzij de vijfde zege bleef Saudi-Arabië in punten op gelijke hoogte met Japan. Beide landen hebben zestien punten.

De Japanners namen door een ruime zege op Thailand (4-0) wel de koppositie over. Australië bleef derde met een thuiszege op de Verenigde Arabische Emiraten (2-0). De achterstand op de twee rivalen is nog altijd drie punten.

De nummers één en twee van de eindstand plaatsen zich rechtstreeks voor het WK. De nummer drie gaat de play-offs in. Er staan nog drie wedstrijden op het programma.

Groep A

In groep A van de Aziatische kwalificatie deed koploper Iran opnieuw goede zaken. Dankzij een doelpunt van Mehdi Taremi werd China met 1-0 verslagen. Concurrent Zuid-Korea won met dezelfde cijfers van Syrië.

Het derde groepsduel, Oezbekistan-Qatar, eindigde ook in 1-0. Iran gaat aan de leiding met zeventien punten, gevolgd door Zuid-Korea (dertien), Oezbekistan (twaalf), Syrië (acht), China (vijf) en Qatar (vier).

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top drie

Resterend programma top drie
Feyenoord, Ajax en PSV zijn verwikkeld in een spannende titelrace.
Tip de redactie