Voetbal

Nieuwe problemen bij bouw van EK-stadion in Brussel

Het blijft onzeker of er tijdens het EK van 2020 kan worden gespeeld in het Eurostadion in Brussel. De Vlaamse minister Ben Weyts (Openbare Werken) weigerde dinsdag grondgebied te verkopen dat noodzakelijk is voor de bouw.

Maandag wees de gemeente Grimbergen de bouwvergunningsaanvraag van projectontwikkelaar Ghelamco al af.

Die weigering volgde op een (bindend) negatief advies over de gevolgen voor het verkeer en de ruimtelijke ordening. Ook zou er te veel kantoorruimte in het stadion komen.

Ghelamco kondigde aan in beroep te gaan. Het lijkt Weyts "zinloos om een hele carrousel aan beroepsprocedures op te starten".

Het is niet de eerste tegenslag voor Ghelamco. Anderlecht maakte vorige maand in navolging van de nationale ploeg bekend niet de vaste bespeler van het Eurostadion te willen worden.

Amsterdam

Het EK in de zomer van 2020 wordt in dertien verschillende landen gespeeld. In de Amsterdam Arena worden drie groepsduels en een wedstrijd in de achtste finales gespeeld.

De andere speelsteden zijn M√ľnchen, Dublin, Baku, Kopenhagen, Londen, Boedapest, Rome, Boekarest, Sint-Petersburg, Glasgow en Bilbao. De finale is op het Londense Wembley.

Lees meer over:

NUsport transferupdates

NUsport transferupdates
Tot en met 31 augustus houden we je op de hoogte van al het transfernieuws en -geruchten.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Hoewel de transfermarkt pas officieel open gaat op 1 juli, zijn de eerste deals al gesloten.
Tip de redactie