Voetbal

Nieuwe problemen bij bouw van EK-stadion in Brussel

Het blijft onzeker of er tijdens het EK van 2020 kan worden gespeeld in het Eurostadion in Brussel. De Vlaamse minister Ben Weyts (Openbare Werken) weigerde dinsdag grondgebied te verkopen dat noodzakelijk is voor de bouw.

Maandag wees de gemeente Grimbergen de bouwvergunningsaanvraag van projectontwikkelaar Ghelamco al af.

Die weigering volgde op een (bindend) negatief advies over de gevolgen voor het verkeer en de ruimtelijke ordening. Ook zou er te veel kantoorruimte in het stadion komen.

Ghelamco kondigde aan in beroep te gaan. Het lijkt Weyts "zinloos om een hele carrousel aan beroepsprocedures op te starten".

Het is niet de eerste tegenslag voor Ghelamco. Anderlecht maakte vorige maand in navolging van de nationale ploeg bekend niet de vaste bespeler van het Eurostadion te willen worden.

Amsterdam

Het EK in de zomer van 2020 wordt in dertien verschillende landen gespeeld. In de Amsterdam Arena worden drie groepsduels en een wedstrijd in de achtste finales gespeeld.

De andere speelsteden zijn München, Dublin, Baku, Kopenhagen, Londen, Boedapest, Rome, Boekarest, Sint-Petersburg, Glasgow en Bilbao. De finale is op het Londense Wembley.

Lees meer over:

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top drie

Resterend programma top drie
Feyenoord, Ajax en PSV zijn verwikkeld in een spannende titelrace.
Tip de redactie