Hendrix zit zich regelmatig te verbijten op de bank van PSV

Jorrit Hendrix zit naar eigen zeggen in een moeilijke situatie bij PSV. Het zit de middenvelder behoorlijk dwars dat hij ook dit seizoen niet op een vaste basisplek kan rekenen onder trainer Phillip Cocu.

"Ik laat nu al voor het derde seizoen op rij zien dat ik in de basis hoor, maar het is ook het derde seizoen op rij dat iemand anders de voorkeur krijgt. Dat is wel klote, ja. Ik zit me regelmatig te verbijten", steekt Hendrix zijn teleurstelling in gesprek met De Limburger niet onder stoelen of banken.

De 22-jarige Panningenaar lag er in de eerste competitiehelft weliswaar lange tijd uit vanwege een knieblessure, maar komt ook na de winterstop sporadisch in actie in Eredivisieverband. Hij maakt zijn minuten veelal in het shirt van Jong PSV in de Jupiler League.

"Ik voel me echt een kind van de club en ik speel met alle liefde nog jaren hier, maar de situatie moet veranderen", zegt Hendrix.

"En de club wil me, denk ik, ook houden. Maar hun geduld is niet mijn geduld. Ik wacht er al heel lang op om een onbetwiste basisspeler te worden."

De eenmalig international maakte in het seizoen 2013/2014 zijn debuut in de hoofdmacht van de club uit Eindhoven en heeft vooralsnog 76 Eredivisiewedstrijden achter zijn naam staan.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Lees meer over:

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Michael van Gerwen staat na de achtste speelronde aan kop in het klassement.

Resterend programma top drie

Resterend programma top drie
Feyenoord, Ajax en PSV moeten nog zeven duels spelen in de jacht op de landstitel.
Tip de redactie