Hoofd jeugdopleiding Langeler vertrekt na dit seizoen bij PSV

Art Langeler vertrekt aan het einde van dit seizoen bij PSV. Het hoofd jeugdopleiding wil weer als hoofdtrainer aan de slag.

Langeler heeft bij de clubleiding zelf aangegeven een nieuwe uitdaging te zoeken. Zijn contract bij PSV loopt medio 2017 af.

"Een eerlijk en helder verhaal, wij hebben er begrip voor", zegt technisch manager Marcel Brands woensdag op de website van PSV.

De 46-jarige Langeler was tussen 2010 en 2013 hoofdtrainer van PEC Zwolle, voordat hij in Eindhoven aan de slag ging. Hij combineerde in de afgelopen maanden zijn werkzaamheden bij PSV met het bondscoachschap van Jong Oranje. Hij volgde daar Fred Grim op, die werd doorgeschoven naar de positie van assistent-bondscoach van Danny Blind bij het Nederlands elftal.

Volgens PSV stond Langeler aan de basis van een koerswijziging, waardoor er bij de club meer ruimte is voor de eigen jeugd. "Het is een boeiende periode geweest", aldus Langeler. "Ik werk nog steeds met hartstikke veel plezier bij PSV, maar ik merk aan mezelf dat ik er weer aan toe ben om een club te trainen."

Investeren

Brands kijkt met een tevreden gevoel terug op het werk van Langeler. "We hebben op vele onderdelen stappen vooruit gezet, dat is een feit", aldus de technisch manager. "Het opleiden van toptalenten is een steeds maar voortdurend proces, waar we bij PSV veel tijd en geld in investeren."

"We willen de ingeslagen weg voortzetten en hopen medio januari uitsluitsel te kunnen geven over de opvolging van Art."

Eerder deze maand zei Langeler na de interland van Jong Oranje tegen Portugal open te staan voor een vaste aanstelling bij Jong Oranje. "Het is me goed bevallen en het is leuk om bondscoach van Jong Oranje te zijn. We hebben afgesproken om de komende maanden te gaan praten."

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Lees meer over:

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
Reus bezorgt Borussia Dortmund punt bij Real, terwijl FC Porto hard uithaalt tegen Leicester City.

Uitslagen wereldbeker Thialf

Uitslagen wereldbeker Thialf
De Nederlanders spelen geen rol van betekenis op de 500 meter in het vernieuwde Thialf.
Tip de redactie