Voetbal

Martens keert terug in selectie Oranjevrouwen voor oefeninterlands

Lieke Martens keert terug in de selectie van de Oranjevrouwen voor de oefeninterlands tegen België en Engeland van komende week. 

De 23-jarige aanvalster moest de vriendschappelijke duels met Schotland (0-7 zege) en Duitsland (4-2 nederlaag) van vorige maand nog aan zich voorbij laten gaan vanwege een knieblessure. Martens is daar nu volledig van hersteld.

Nederland oefent donderdag in Leuven tegen EK-tegenstander België. Vijf dagen later wacht in Tilburg het vriendschappelijke duel met Engeland.

Bondscoach Arjan van der Laan riep dinsdag 23 speelsters op voor de twee interlands, onder wie Jill Roord. Het 19-jarige talent van FC Twente werd vorige maand voor het duel met Duitsland ook al bij de selectie gehaald als vervanger van de geblesseerde Anouk Dekker.

Van der Gragt

Dekker ontbreekt nu in de selectie. Verdedigster Stefanie van der Gragt keert na een jukbeenblessure wel terug in Oranje.

De Oranjevrouwen bereiden zich voor op het EK van komende zomer in eigen land. De ploeg van bondscoach Van der Laan werd afgelopen week bij de loting voor de groepsfase gekoppeld aan België, Noorwegen en Denemarken.

Lees meer over:

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
Honderdste editie van Ronde van Italië duurt tot en met 28 mei.
Tip de redactie