Voetbal

Lampard kondigt vertrek aan bij New York City FC

Frank Lampard heeft zijn vertrek bij New York City FC aangekondigd. De 38-jarige middenvelder gaat zijn eind dit jaar aflopende contract bij de Major League Soccer-club niet verlengen.

"Ik heb genoten van mijn tijd bij de club en ik ben zeer dankbaar voor de kans om hier te spelen", aldus Lampard maandag op de site van New York City FC.

In 2014 kwam de Engelsman over van Chelsea. Bij de Londense club speelde hij in dertien jaar 429 competitiewedstrijden. 

Na zijn overgang naar New York City speelde de 106-voudig international nog een seizoen op huurbasis bij zusterclub Manchester City.

In de Verenigde Staten kwam Lampard tot 31 duels waarin hij vijftien keer trefzeker was.Tegen Colorado Rapids scoorde de middenvelder op 30 juli 2016 de eerste hattrick ooit van de club waar ook David Villa en Andre Pirlo onder contract staan.

Viera

Trainer Patrick Viera betreurt het vertrek van de veel scorende middenvelder. "Iedereen heeft het altijd over zijn vele doelpunten, maar na een jaar met hem te hebben gewerkt, kan ik zeggen dat hij veel meer brengt dan doelpunten."

Op zijn Instagram-account zegt Lampard dat hij "zeer binnenkort" met een mededeling naar buiten komt over het vervolg van zijn carrière.

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Hiphop, Ronnie Flex en dammen

Hiphop, Ronnie Flex en dammen
Jan Groenendijk en Roel Boomstra strijden om WK-titel en voor hipper imago van hun sport.
Tip de redactie