Voetbal

Oranje-captain Mandy van den Berg van Liverpool naar Reading

Mandy van den Berg maakt een transfer binnen Engeland. De aanvoerder van de Nederlandse voetbalvrouwen verruilt Liverpool na één seizoen voor Reading.

"Ik ben heel blij dat ik bij een team heb getekend dat speelt zoals mijn nationale team: met een goede opbouw van achteruit, beginnend bij de keeper", zegt de 26-jarige Van den Berg maandag op de website van Reading.

De verdediger stapte aan het begin van dit jaar over van het Noorse Lillestrom SK naar Liverpool. Ze was in haar enige seizoen bij de ploeg van coach Scott Rogers een vaste basisspeler en deed mee in veertien van de zestien competitiewedstrijden.

"Dat we iemand met de kwaliteiten van Mandy kunnen aantrekken, geeft aan dat het de goede kant op gaat met onze club", aldus Reading-coach Kelly Chambers. "Mandy zal onze ploeg op veel verschillende manieren gaan helpen."

Liverpool eindigde dit jaar als vijfde in de FA Women's Super League, terwijl Reading achtste werd in de competitie van negen teams.

Van den Berg, 75-voudig international, zal zich in januari melden bij haar nieuwe ploeg. Ze zal met Oranje eerst nog oefenwedstrijden spelen tegen België (24 november) en Engeland (29 november).

Lees meer over:

NUsport transferupdates

NUsport transferupdates
Tot en met 31 augustus houden we je op de hoogte van al het transfernieuws en -geruchten.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Hoewel de transfermarkt pas officieel open gaat op 1 juli, zijn de eerste deals al gesloten.
Tip de redactie