Voetbal

Barton en Rangers FC eens over beëindiging van contract

De wegen van Joey Barton en Rangers FC scheiden per direct. De Schotse club meldt donderdag dat het contract van de 34-jarige middenvelder per direct is ontbonden.

Volgens Rangers hebben beide partijen een akkoord bereikt en zal zowel de club als Barton verder geen commentaar geven op die beslissing.

Barton tekende afgelopen zomer een contract op Ibrox Park, maar raakte in september in opspraak na een opstootje met ploeggenoot Andy Halliday op de training na de verloren Old Firm tegen aartsrivaal Celtic (5-1).

De oud-speler van onder meer Manchester City bood daarvoor zijn excuses aan en erkende dat hij te ver was gegaan, maar werd wel geschorst door Rangers.

Sinds vorige week woensdag was Barton weer welkom op de training, maar een dag later kwam hij niet meer opdagen. De Engelsman zou last hebben van stress.

Gokken

In oktober kwam Barton nogmaals onder vuur te liggen toen bekend werd dat hij zich van juli tot september schuldig had gemaakt aan het gokken op 44 wedstrijden, wat verboden is voor profvoetballers.

'Enfant terrible' Barton, die één keer voor het nationale elftal van Engeland uitkwam, speelde eerder voor Burnley, Olympique Marseille, Queens Park Rangers en Newcastle United.

Lees meer over:

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.
Tip de redactie