Voetbal

Ajax geeft East Kilbride 27 kratten bier na verbreken record

East Kilbride heeft 27 kratten bier gekregen van Ajax nadat de Schotse club het wereldrecord van de Amsterdamse club voor meeste zeges op rij had verbroken.

East Kilbride zegevierde zaterdag met 3-1 tegen BSC Glasgow en boekte zo de 27e overwinning op rij. Het Ajax van Johan Cruijff en Johan Neeskens wist in het seizoen 1971/1972 26 Eredivisieduels op rij te winnen.

East Kilbride speelt in de Lowland League, het vijfde niveau in Schotland, waardoor Ajax het offici√ęle wereldrecord nog steeds in handen heeft. Guinness World Records erkent het record alleen voor clubs die op het hoogste niveau spelen.

Twee medewerkers van de Amsterdamse club waren naar Schotland afgereisd om de spelers na afloop van de wedstrijd champagne en 27 kratten bier aan te bieden. Zij toonden op hun laptop ook een videoboodschap van algemeen directeur Edwin van der Sar.

"Dit is de grootste prestatie ooit van deze club", aldus East Kilbride-manager Martin Laughlan. "Het is niet te bevatten dat we een record hebben verbroken van de legende Johan Cruijff."

Lees meer over:

Uitslagen en programma Afrika Cup

Uitslagen en programma Afrika Cup
Zestien landen strijden tot en met 5 februari in Gabon om de titel van beste Afrikaanse voetballand.

Wintertransfers Eredivisie

Wintertransfers Eredivisie
Heerenveen neemt het Noorse supertalent Martin Ödegaard op huurbasis over van Real Madrid.
Tip de redactie