Voetbal

Koeman ziet Rooney graag terugkeren bij Everton

Ronald Koeman ziet een eventuele terugkeer van Wayne Rooney naar Everton wel zitten. De aanvoerder van Manchester United kan onder José Mourinho niet meer rekenen op een basisplaats.

"Als we de mogelijkheid krijgen om Rooney bij Everton welkom te heten, dan zou ik heel blij zijn", zei Koeman vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie.

De trainer denkt dan ook dat de 31-jarige Engelsman van grote waarde kan zijn voor de club waar hij de jeugdopleiding doorliep en 2002 debuteerde in de hoofdmacht. Twee jaar later tekende hij bij United.

"Het is een geweldige speler. Zijn loopbaan is nog niet voorbij, al weet ik nu niet precies hoe zijn situatie is."

Basisplaats

Rooney begon het seizoen nog als basisspeler onder de nieuwe trainer José Mourinho. Eind september moest hij tegen Leicester City voor het eerst op de bank plaatsnemen en vervolgens raakte hij ook zijn basisplaats bij het Engelse elftal kwijt. 

"Rooney kan nu het beste rustig blijven", vindt Koeman. "Dit hoort bij voetbal. Rooney is volwassen genoeg om te begrijpen dat iedereen weleens bekritiseerd wordt."

Everton en Koeman nemen het zondag op Goodison Park op tegen West Ham United. Een dag eerder treft United thuis Burnley.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen van de Premier League

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
De Nederlander Virgil Misidjan scoort voor Loedogorets in Parijs en Lucas Perez maakt een hattrick.
Tip de redactie