Voetbal

Guardiola vindt Premier League niet zwaarder dan Duitse of Spaanse competitie

Volgens Josep Guardiola is het spel in de Premier League niet intensiever dan dat in de Bundesliga of de Primera Division. De Spaanse trainer speelt woensdag in de Champions League met Manchester City thuis tegen FC Barcelona.

Bij een persconferentie werd de oud-trainer van FC Barcelona en Bayern München gevraagd of Barcelona in aanloop naar het Champions Leagueduel van woensdag voordeel heeft door een minder zware wedstrijden in de Spaanse competitie in vergelijking met de Premier League.

De trainer, die in Engeland  beet fel van zich af. "Ik hoor vaak verhalen over de intensiteit in de Premier League, maar die geluiden komen van verslaggevers die nooit bij wedstrijden in de Bundesliga of de Primera Division geweest zijn."

Manchester City speelde zaterdag in de Premier League met 1-1 gelijk tegen Everton. Barcelona kende een overtuigende generale door Deportivo La Coruña met 4-0 te verslaan.

Respect

"Het probleem is misschien dat er in Engeland meer wedstrijden zijn, maar de manier waarop ze spelen in Duitsland is (Guardiola fluit bewonderend, red), dat is geweldig", vervolgde Guardiola. "Ik vind dat jullie meer respect voor andere competities zouden mogen hebben."

"Barcelona speelt heel bijzonder voetbal, het is een machine. Ze hebben drie geweldige aanvallers", doelt Guardiola op Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar.

"In de laatste zeven, acht of negen jaar staan er altijd Spaanse clubs in de Europese finales. Dat komt door de kwaliteiten van de spelers en omdat ze goed voetbal spelen. Hier in Engeland worden meer wedstrijden gespeeld, maar de intensiteit is niet anders dan bijvoorbeeld in Italië."

Het Champions Leagueduel tussen Manchester City en FC Barcelona begint woensdag om 20.45 uur.

Bekijk het programma en de stand in de Champions League

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Hiphop, Ronnie Flex en dammen

Hiphop, Ronnie Flex en dammen
Jan Groenendijk en Roel Boomstra strijden om WK-titel en voor hipper imago van hun sport.
Tip de redactie