Voetbal

Duitse voetbalbond schorst Kroaat Olic voor gokken op wedstrijden

Voormalig Kroatisch international Ivica Olic is door de Duitse voetbalbond woensdag voor twee duels geschorst voor het gokken op wedstrijden. De aanvaller van TSV 1860 München moet ook een boete van 20.000 euro betalen.

Olic gokte in augustus en september op negen wedstrijden die gespeeld werden in de Tweede Bundesliga. Daaronder waren geen duels van zijn club, die ook op dat niveau uitkomt.

Toch kan de 37-jarige oud-speler van CSKA Moskou, Hamburger SV, Bayern München en VfL Wolfsburg ook van zijn club een geldboete verwachten. TSV 1860 München spreekt van "ongeoorloofd gedrag".

Olic, die in maart van dit jaar zijn interlandloopbaan na 104 wedstrijden voor Kroatië beëindigde, noemt de weddenschappen in een reactie "een grote vergissing".

Volgens de voetbalbond zou de aanvaller duizenden euro's op de wedstrijden hebben ingezet, maar niet hebben geprobeerd de uitslag van de duels te manipuleren.

Onderzoek

In de voorbije weken doken er meer verhalen op over gokken in de voetbalwereld. Zo startte de Belgische voetbalbond onlangs een onderzoek naar een gokaffaire.

Vier Nederlandse spelers worden verdacht van matchfixing in Finland. Het viertal komt uit voor Atlantis FC, een laagvlieger in de derde divisie van het Scandinavische land.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Hiphop, Ronnie Flex en dammen

Hiphop, Ronnie Flex en dammen
Jan Groenendijk en Roel Boomstra strijden om WK-titel en voor hipper imago van hun sport.
Tip de redactie