Voetbal

Mutu (37) beëindigt carrière en wordt directeur Dinamo Boekarest

Adrian Mutu heeft zijn profcarrière beëindigd. De Roemeen wordt per direct algemeen directeur bij Dinamo Boekarest.

"Het is voorbij", zei de voormalig speler van onder meer Chelsea, Juventus en Fiorentina tegen Europa FM. Sinds januari speelde hij in Roemenië bij Targu Mures.

De 37-jarige aanvaller heeft een baan aangeboden gekregen bij Dinamo Boekarest. "Het is een eer dat de club mij zo'n belangrijke functie geeft. Ik dank de eigenaar dat hij me deze ongelofelijke kans geeft."

De 77-voudig international speelde in 1999 één seizoen voor Dinamo Boekarest en scoorde toen 22 doelpunten in 33 wedstrijden. Dinamo Boekarest is de huidige nummer vijf uit de Roemeense competitie.

Drugs

Zijn carrière zal altijd overschaduwd blijven door het cocaïneschandaal bij Chelsea in 2004. Bij een onaangekondigde dopingcontrole werd hij betrapt op het gebruik van de harddrug. Hij werd door de Londense club ontslagen en werd geschorst voor zeven maanden. Bovendien moest Mutu van de FIFA 17,2 miljoen euro boete betalen aan Chelsea.

Zes jaar later werd hij voor de tweede keer in zijn loopbaan positief getest op het gebruik van verboden middelen. Toen ging het om laxeermiddel sibutramine. Mutu werd voor negen maanden geschorst.

Lees meer over:

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.
Tip de redactie