Voetbal

Cillessen drie weken uitgeschakeld vanwege enkelblessure

Jasper Cillessen is de komende drie weken uitgeschakeld. De doelman van FC Barcelona heeft bij het Nederlands elftal een blessure aan zijn rechterenkel opgelopen.

Volgens FC Barcelona heeft de 27-jarige Cillessen een band verrekt in zijn enkel. De doelman liep de kwetsuur op richting het WK-kwalificatieduel met Frankrijk van maandag. Hij is bij Oranje al vervangen door Michel Vorm.

De doelman die afgelopen zomer Ajax verruilde voor Barcelona moet zich bij zijn nieuwe club vooralsnog tevredenstellen met een reserverol. Hij keepte alleen in het competitieduel met Alaves, dat met 2-1 werd verloren.

Ook raakte Cillessen zijn plaats onder de lat bij het Nederlands elftal kwijt. Bondscoach Danny Blind gaf in de interland tegen Zweden Jeroen Zoet de kans, terwijl Maarten Stekelenburg vrijdag tegen Wit-Rusland op doel stond.

Sergi Roberto is voorlopig eveneens niet inzetbaar bij de Catalaanse formatie. De rechtsback annex middenvelder heeft een bovenbeenblessure opgelopen. Hij wordt de komende dagen nader onderzocht.

Bekijk de uitslagen en de stand in de Primera Division

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Hiphop, Ronnie Flex en dammen

Hiphop, Ronnie Flex en dammen
Jan Groenendijk en Roel Boomstra strijden om WK-titel en voor hipper imago van hun sport.
Tip de redactie