Voetbal

Vlaar hoopt volgende week hersteld te zijn van kuitblessure

Ron Vlaar hoopt volgende week zijn rentree te maken. De aanvoerder van AZ herstelt momenteel van de kuitblessure waar hij al sinds eind augustus last van heeft.

"Het wilde maar niet helemaal weggaan. Het verkrampt als ik versnel of explosief moet wenden en keren, iets dat wel gevraagd wordt op dit niveau", zegt Vlaar zaterdag op de website van zijn club.

In de Europese wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg ging het echt niet meer en moest Vlaar zich laten vervangen, waarna de Russen hard toesloegen (5-0). De verdediger miste vervolgens een paar dagen later de competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam (1-1).

Volgende week hoopt de 32-voudig international tegen Vitesse weer te kunnen meedoen. "Ik wil eerst helemaal fit worden, want ik loop al een tijdje met die kuit te rotzooien", aldus Vlaar.

Oranje

Door zijn fysieke problemen is Vlaar niet beschikbaar voor Oranje. "Balen, want ik had er graag bij gezeten. Maar in deze staat heb ik daar niets te zoeken."

AZ staat na acht duels vijfde in de Eredivisie. Volgende week zaterdag spelen de Alkmaarders om 20.45 uur thuis tegen Vitesse.

Bekijk de stand en het programma van de Eredivisie

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie