Voetbal

Schot Thomson leidt Oranje tegen Wit-Rusland

Craig Thomson leidt volgende week vrijdag de thuiswedstrijd van het Nederlands elftal tegen Wit-Rusland in de WK-kwalificatie. Drie dagen later is Damir Skomina de leidsman bij de interland tegen Frankrijk.

De Schot Thomson krijgt in de Rotterdamse Kuip hulp van zijn assistenten David McGeachie en Francis Connor. John Beiton zal als vierde official optreden.

Thomas floot eenmaal eerder een interland van Oranje: in 2012 toen Roemenië in Boekarest met 1-4 werd verslagen. 

De Sloveen Skomina floot Oranje al viermaal eerder en neemt zijn vaste assistenten Jure Praprotnik en Robert Vukan mee naar Amsterdam. Skomina kan in de Arena gebruik maken van doellijntechnologie.

De laatste keer dat Skomina een wedstrijd van het Nederlands elftal leidde, was in oktober 2015, toen Tsjechië in Amsterdam met 2-3 won in de EK-kwalificatie. De arbiter stuurde in de wedstrijd de Tsjech Marek Suchy met rood van het veld.

Sneijder

Wesley Sneijder nadert een nieuwe mijlpaal bij het Nederlands elftal. Als de middenvelder de komende interlands speeltijd krijgt tegen Wit-Rusland en Frankrijk, dan heeft hij 125 interlands achter zijn naam staan.

Sneijder komt steeds dichter in de buurt van Edwin van der Sar, met 130 interlands nog altijd recordinternational van Oranje.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie