Voetbal

Straf Kali na rode kaart op advies van video-arbiter gehandhaafd

De tuchtcommissie van de KNVB vindt dat Anouar Kali woensdag in het bekerduel met Ajax (5-0 verlies) terecht een rode kaart heeft gekregen op advies van de videoscheidsrechter. Het orgaan handhaaft daarom de straf voor de middenvelder van Willem II.

De tuchtcommissie acht "ernstig gemeen spel" bewezen en schorst Kali daarom voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar.

Willem II heeft vier dagen om in beroep te gaan. De Brabanders melden vrijdag op de site van de club dat ze zich daarover nog aan het beraden zijn. Kali is sowieso geschorst voor de wedstrijd tegen NEC aanstaande zondag.

De oud-speler van FC Utrecht werd in de bekerwedstrijd in de Amsterdam Arena door scheidsrechter Danny Makkelie met een gele kaart bestraft na een overtreding op Lasse Schöne.

Op advies van videoscheidsrechter Pol van Boekel werd de gele kaart voor de middenvelder ingetrokken en kreeg hij direct rood.

Video: Willem II-speler Kali krijgt rood op advies van videoscheidsrechter

Bewijsmiddel

Het was voor het eerst dat de videoscheidsrechter werd gebruikt in een officiële wedstrijd op het hoogste niveau. De tuchtcommissie gebruikte ook voor het eerst de verklaring van de video-arbiter als bewijsmiddel.

Willem II was het niet eens met de schorsing en ging in beroep, vooral vanwege de manier waarop de rode kaart tot stand kwam.

"Naar onze interpretatie is de videoscheidsrechter er alleen voor discutabele momenten'', zei een woordvoerder van de club uit Tilburg in een eerdere reactie. "De overtreding van Kali was al waargenomen en bestraft.''

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
De Nederlander Virgil Misidjan scoort voor Loedogorets in Parijs en Lucas Perez maakt een hattrick.
Tip de redactie