Voetbal

Argentijnse club dient klacht in tegen City over transfer minderjarige

De Argentijnse club Velez Sarsfield heeft een formele klacht ingediend bij de FIFA over de handelswijze van Manchester City. De Engelsen zouden middenvelder Benjamin Garré hebben vastgelegd toen hij 15 jaar oud was.

''Ik heb nog nooit zo'n immorele daad meegemaakt. Wij zijn benieuwd wat ze hebben geboden om zijn vader over te halen'', zegt Velez-voorzitter Raúl Gámez. 

Met het aantrekken van de Argentijn, kleinzoon van Oscar Garré die in 1986 met Argentinië wereldkampioen werd, zou City de regels van de FIFA overtreden. De wereldvoetbalbond wil grenzen stellen aan de transfers van minderjarigen.

FC Barcelona, ​​Real Madrid en Atletico Madrid werden eerder al aangepakt door de FIFA omdat ze de regels overschreden. De twee clubs uit Madrid mogen in januari 2018 pas weer spelers aantrekken, Barcelona had eerder een soortgelijke straf.

Italiaans paspoort

City, dat deze zomer het eveneens geïnteresseerde Barcelona aftroefde in de strijd om Garré, ontkent de aantijgingen.

Volgens de club legde het Garré officieel vast na zijn zestiende verjaardag, op 11 juli van dit jaar. Omdat de tiener over een Italiaans paspoort beschikt, zou dit zijn toegestaan.

Lees meer over:

Herinneringen aan het Ajax van 1992

Herinneringen aan het Ajax van 1992
'Net als dit seizoen begon Ajax 25 jaar geleden zonder enige illusie aan het Europese toernooi.'  

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
Honderdste editie van Ronde van Italië duurt tot en met 28 mei.
Tip de redactie