Voetbal

FC Utrecht krijgt in eigen huis pak slaag van FC Groningen

FC Groningen heeft vrijdag de eerste overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van coach Ernest Faber was met 5-1 te sterk voor FC Utrecht, dat dit seizoen nog altijd niet heeft gewonnen.

Oussama Idrissi was van grote waarde voor de bezoekers uit Groningen. Hij maakte voor rust twee doelpunten, waarvan met name zijn tweede heel fraai was. De aanvaller schoot de bal uit de draai hard in de kruising.

Richairo Zivkovic leek de spanning na een uur terug te brengen door voor 1-2 te zorgen, maar al snel herstelde Danny Hoesen de marge van twee doelpunten in Gronings voordeel. Invaller Tom van Weert en opnieuw Hoesen bepaalden de eindstand op 5-1.

Utrecht-captain Willem Janssen moest van coach Erik ten Hag op de bank beginnen. In zijn plaats droeg spits Sebastien Haller de aanvoerdersband. Janssen mocht in de 75e minuut nog wel invallen voor Ramon Leeuwin, maar kon de nederlaag ook niet verhinderen.

Groningen kwam door de overwinning op plek dertien, met vijf punten uit zes duels. Utrecht houdt met drie punten op de ranglijst alleen PEC Zwolle onder zich.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
De honderdste editie van de Ronde van Italië duurt tot en met zondag 28 mei.
Tip de redactie