Voetbal

Platini ondanks schorsing aanwezig bij UEFA-verkiezing

Michel Platini zal ondanks de schorsing die hij kreeg opgelegd door de ethische commissie van de FIFA aanwezig zijn bij de UEFA-verkiezing op woensdag 14 september.

Een woordvoerder heeft tegenover persbureau AFP bevestigd dat de 61-jarige Fransman naar Athene afreist, waar zijn opvolger als voorzitter van de UEFA wordt gekozen.

Platini, die in Griekenland geen persconferentie zal geven, is geschorst door de ethische commissie van de FIFA omdat hij in 2011 een bedrag van 1,8 miljoen euro aannam van toenmalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter.

In mei vocht Platini zijn straf zonder succes aan bij het internationaal sporttribunaal CAS. Hij legde vervolgens zijn functie als preses neer.

Michael van Praag neemt het bij de UEFA-verkiezing op tegen de Sloveen Aleksander Ceferin. De Spanjaard Angel Villar Maria trok zich onlangs terug in de strijd om het voorzitterschap.

Opspraak

Van Praag kreeg woensdag de steun toegezegd van de Belgische en Britse voetbalbond, maar Ceferin kan rekenen op de stem van onder meer Duitsland, Frankrijk, Rusland en Oost-Europese en Scandinavische bonden.

In aanloop naar de verkiezing is Ceferin in opspraak gekomen. Hij zou met hulp van FIFA-voorzitter Gianni Infantino stemmen voor zich hebben gewonnen.

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie