Voetbal

Rooney (30) stopt na WK als international van Engeland

Wayne Rooney begint deze week aan zijn laatste twee jaar als international. Na het WK 2018 in Rusland stopt de spits van Manchester United bij de nationale ploeg van Engeland.

Dat maakte Rooney dinsdag tijdens een persconferentie bekend. De 30-jarige aanvaller zal ook onder de nieuwe bondscoach Sam Allardyce als aanvoerder fungeren.

Rooney is met 53 treffers topscorer aller tijden van Engeland. Daar had hij 115 interlands voor nodig.

"Ik heb mijn besluit genomen. Na het WK is Rusland is het tijd om vaarwel te zeggen tegen het internationale voetbal", zei Rooney.

De nieuwe Engelse bondscoach Sam Allardyce sprak maandag zijn vertrouwen uit in Rooney. ''Wayne was een voortreffelijke aanvoerder van Engeland. De manier waarop hij deze rol vervulde maakte het voor mij makkelijk hem te vragen of hij verder wil'', meldde Allardyce op de website van de Engelse voetbalbond FA. 

Rooney nam de aanvoerdersband in 2014 over van Steven Gerrard.

WK-kwalificatie

Allardyce volgde deze zomer Roy Hodgson op. Die stapte op nadat zijn ploeg op het EK tegen IJsland al in de achtste finales was uitgeschakeld.

Engeland speelt zondag in de WK-kwalificatie tegen Slowakije. ''Wayne is de meeste ervaren speler in de ploeg en geniet het meeste respect van zijn ploeggenoten'', zei Allardyce. ''Het is de juiste keuze hem de leider van het team te laten zijn.''

In de WK-kwalificatiepoule speelt Engeland behalve tegen Slowakije ook tegen Schotland, Slovenië, Litouwen en Malta.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie