Voetbal

Advocaat haalt Lens op huurbasis naar Fenerbahçe

Jeremain Lens speelt dit seizoen op huurbasis voor Fenerbahçe. De 28-jarige aanvaller wordt op huurbasis overgenomen van Sunderland, zo heeft hij maandag zelf bevestigd.

In Turkije wordt Lens herenigd met trainer Dick Advocaat, die vorig jaar tussen maart en oktober aan het roer stond bij Sunderland. Eerder werkten de twee samen bij PSV.

"Morgen onderga ik de medische keuring. Ik verwacht daar geen problemen", zegt Lens tegen FOX Sports. "Ik heb er zin in. Het is een mooie transfer. Fenerbahçe is een prachtige club en een goede uitdaging."

Lens kijkt uit naar de nieuwe samenwerking met Advocaat. "Ik heb een goede band met Dick, maar hij kent ook mijn kwaliteiten. Het is niet zo dat hij me een vriendendienst bewijst."

Lens begon zijn loopbaan bij AZ en speelde in Nederland ook voor NEC en PSV. In 2013 vertrok hij naar Dinamo Kiev, dat hem vorig jaar verkocht aan Sunderland. Lens speelde tot dusver 31 interlands voor Oranje.

Bij Fenerbahçe treft hij naast Advocaat zijn landgenoten Robin van Persie en Gregory van der Wiel. De Turkse club is in de groepsfase van de Europa League één van de tegenstanders van Feyenoord.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie