Voetbal

Arsenal versterkt zich met Mustafi en Perez

Arsenal heeft zaterdag twee nieuwe spelers ingelijfd. Trainer Arsène Wenger meldde de komst van de Duitse international Shkodran Mustafi en de Spanjaard Lucas Perez. 

''Ze hebben beiden de medische keuring doorstaan. Het is nu nog het papierwerk afhandelen'', aldus Wenger, die zaterdag zijn ploeg met 3-1 zag winnen van Watford.

Mustafi komt over van Valencia. Arsenal zou 40 miljoen euro voor de verdediger hebben betaald. Hij tekent een vijfjarig contract bij Arsenal. Mustafi stond tussen 2009 en 2012 al onder contract bij Everton, maar hij speelde maar één wedstrijd voor de club uit Liverpool; een Europa League-duel met Bate Borisov.

Mustafi is 12-voudig Duits international en werd met 'Die Mannschaft' wereldkampioen in 2014. Het afgelopen EK in Frankrijk maakte hij ook deel uit van de selectie van bondscoach Joachim Löw.

Pérez

Arsenal versterkte zich ook met Lucas Perez. De 27-jarige Spanjaard komt over van Deportivo La Coruña. De aanvaller kost naar verluidt 20 miljoen euro. Perez maakte vorig seizoen 18 doelpunten in 37 competitiewedstrijden.

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie