Voetbal

'Ajax onderneemt alsnog poging om Ziyech in te lijven'

Ajax gaat toch proberen om Hakim Ziyech los te weken bij FC Twente. De Amsterdammers moeten concurreren met meerdere buitenlandse clubs, waaronder Fenerbahçe.

De 23-jarige middenvelder zou volgens De Telegraaf al een persoonlijk akkoord met Fenerbahçe hebben. Ook zouden nog twee buitenlandse clubs op de loer liggen.

Na de nederlagen tegen Willem II en FK Rostov wil Ajax meer creativiteit op het middenveld. Waar eerder de komst van Ziyech onnodig werd geacht, doet de club nu toch een ultieme poging om de Marokkaans international binnen te halen.

Ook zou een mogelijk vertrek van één of twee middenvelders bij Ajax aanleiding zijn om de interesse in Ziyech nieuw leven in te blazen. Voor Riechedly Bazoer is er interesse uit Duitsland en Italië en tevens is er belangstelling voor Daley Sinkgraven en Lasse Schöne, zo meldt de krant.

Ajax wil dit weekend nog om de tafel met Ziyech en FC Twente.

Ziyech staat sinds 2014 onder contract bij FC Twente en zinspeelde al meermaals op een vertrek uit de Grolsch Veste. Daarvoor kwam hij twee seizoenen uit voor sc Heerenveen.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie