Voetbal

Higuain vindt het prima als iedereen hem te dik blijft noemen

Gonzalo Higuain gaf zaterdag zijn antwoord aan critici die zijn fitheid in twijfel trokken door in zijn eerste competitiewedstrijd voor Juventus de winnende treffer te maken tegen Fiorentina (2-1).

"Ik vind het prima als iedereen blijft zeggen dat ik te dik ben, ik zal gewoon doelpunten blijven maken", aldus Higuain  maandag tegen Tuttosport.

"Kom op zeg, het gaat prima met me. Ik heb twintig dagen getraind en eerlijk gezegd begrijp ik niks van alle aandacht voor mijn fitheid."

De 28-jarige Argentijn stapte deze zomer voor liefst 90 miljoen euro over van Napoli naar Juventus. Omdat hij in juni meedeed aan de Copa America, begon hij later aan de voorbereiding bij zijn nieuwe club en bij zijn officieuze debuut begin deze maand leek hij op foto's wat aan de dikke kant.

Het zorgde voor veel kritiek op Higuain, maar in het openingsweekend van de Serie A was de topscorer van vorig jaar (36 goals) direct heel belangrijk.

"Je droomt van avonden zoals deze, maar meestal komen die dromen niet uit. Deze keer ging het wel als in mijn dromen", doelt Higuain op zijn succesvolle debuut.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma van de Serie A

Lees meer over:

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
De honderdste editie van de Ronde van Italië duurt tot en met zondag 28 mei.
Tip de redactie