Voetbal

'Gullit topkandidaat voor opvolging Advocaat bij Nederlands elftal'

Ruud Gullit is serieus in beeld om Dick Advocaat op te volgen in de technische staf van het Nederlands elftal.

De oud-international zou de belangrijkste kandidaat zijn om bondscoach Danny Blind te gaan assisteren, weet het AD.

In een eerder stadium liet Gullit al weten wel oren te hebben naar de vacature die vrijkwam toen Advocaat opstapte om aan de slag te gaan als hoofdtrainer van Fenerbahçe. "Ja, ik sta ervoor open."

Mocht de 53-jarige Amsterdammer worden aangesteld door de KNVB, dan wordt hij bij Oranje herenigd met Marco van Basten. De twee speelden jarenlang samen bij AC Milan en in het Nederlands elftal.

Gullits laatste klus als trainer was in 2011 bij het Russische Terek Grozny. Eerder was de tweevoudig wereldvoetballer van het jaar werkzaam bij Los Angeles Galaxy, Feyenoord, Jong Oranje, Newcastle United en Chelsea.

WK-kwalificatie

Oranje begint op 6 september aan de kwalificatiereeks voor het WK van 2018. In een poule met Frankrijk, Zweden, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg moet Nederland plaatsing zien af te dwingen voor het toernooi in Rusland.

Vorige week werd bondscoach Blind opgeschrikt door het plotselinge vertrek van Advocaat, die in mei pas werd aangesteld als assistent. De 68-jarige Hagenaar prefereerde de "prachtige uitdaging" in Turkije.

Onlangs keerde Frans Hoek al terug voor zijn derde periode in de technische staf van Oranje. De keeperstrainer volgde Arno van Zwam op.

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie