Voetbal

'Jol stapte uit angst over eigen veiligheid op bij Al-Ahly'

​Martin Jol is opgestapt als trainer van Al-Ahly omdat hij voor zijn eigen veiligheid vreesde in Egypte.

Supporters zouden dinsdag uit woede over de uitschakeling in de Afrikaanse Champions League het trainingsveld bestormd hebben, schrijft de BBC.

De Hagenaar beschikte nog over een verbintenis voor anderhalf jaar in Caïro. Al-Ahly liet in een verklaring weten het te accepteren dat Jol zijn contract niet kon uitdienen "vanwege persoonlijke omstandigheden".

Jol stond al langere tijd onder druk vanwege de teleurstellende resultaten en clashte vrijdag met de fans nadat zijn ploeg met 2-2 gelijkspeelde tegen het Zambiaanse Zesco United en daardoor werd uitgeschakeld in de Afrikaanse Champions League.

Via social media zou de 60-jarige Nederlander ook bedreigd zijn, wat ertoe geleid heeft dat Jol zijn contract inleverde bij de club die hij in juli naar de Egyptische landstitel geleid had. Anderhalve week geleden verloor Al-Ahly nog de bekerfinale van rivaal Zamalek (3-1).

Jol, oud-coach van onder meer Ajax, Tottenham Hotspur en Hamburger SV, bekleedt nog wel de functie van commissaris bij ADO Den Haag.

Lees meer over:

Uitslagen en programma Afrika Cup

Uitslagen en programma Afrika Cup
Zestien landen strijden tot en met 5 februari in Gabon om de titel van beste Afrikaanse voetballand.

Wintertransfers Eredivisie

Wintertransfers Eredivisie
Heerenveen neemt het Noorse supertalent Martin Ödegaard op huurbasis over van Real Madrid.
Tip de redactie