Voetbal

'Jol stapte uit angst over eigen veiligheid op bij Al-Ahly'

​Martin Jol is opgestapt als trainer van Al-Ahly omdat hij voor zijn eigen veiligheid vreesde in Egypte.

Supporters zouden dinsdag uit woede over de uitschakeling in de Afrikaanse Champions League het trainingsveld bestormd hebben, schrijft de BBC.

De Hagenaar beschikte nog over een verbintenis voor anderhalf jaar in Caïro. Al-Ahly liet in een verklaring weten het te accepteren dat Jol zijn contract niet kon uitdienen "vanwege persoonlijke omstandigheden".

Jol stond al langere tijd onder druk vanwege de teleurstellende resultaten en clashte vrijdag met de fans nadat zijn ploeg met 2-2 gelijkspeelde tegen het Zambiaanse Zesco United en daardoor werd uitgeschakeld in de Afrikaanse Champions League.

Via social media zou de 60-jarige Nederlander ook bedreigd zijn, wat ertoe geleid heeft dat Jol zijn contract inleverde bij de club die hij in juli naar de Egyptische landstitel geleid had. Anderhalve week geleden verloor Al-Ahly nog de bekerfinale van rivaal Zamalek (3-1).

Jol, oud-coach van onder meer Ajax, Tottenham Hotspur en Hamburger SV, bekleedt nog wel de functie van commissaris bij ADO Den Haag.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie