Voetbal

Fortuna mag van gemeente geen oefenduel met Galatasaray spelen

Fortuna Sittard mag op 3 september geen oefenwedstrijd spelen tegen Galatasary, de Turkse club van trainer Jan Olde Riekerink en Wesley Sneijder.

De gemeente Sittard-Geleen geeft geen toestemming voor het duel, zo meldt de Limburgse club donderdag.

De gemeente heeft het duel verboden omdat Galatasaray volgens de politie supporters heeft die in het verleden meerdere keren betrokken zijn geweest bij ernstige ongeregeldheden.

"De politie stelt vast dat bij de voorgenomen wedstrijd mogelijk triggers kunnen ontstaan voor wat betreft een escalatie. Verder is het de afspraak dat politie-inzet bij vriendschappelijke wedstrijden zo laag mogelijk gehouden wordt. Dat is in dit geval echter niet mogelijk'', aldus de gemeente.

Inspanningen

Isitan Gün, de Turkse eigenaar van Fortuna Sittard, betreurt het besluit. "Voor ons fans en sponsoren was het een mooie gelegenheid geweest om Galatasaray in Sittard te ontvangen."

"We gaan door met onze inspanningen die er voor gaan zorgen dat Fortuna Sittard de prominente plaats in het Nederlandse en internationale voetbal krijgt die het verdient."

Eerder deze zomer verbood de gemeente Arnhem een oefenwedstrijd tussen PSV en West Bromwich Albion vanwege de vrees voor supportersrellen.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie