Voetbal

Mourinho verwacht lastige competitiestart met United

José Mourinho begint zondag met Manchester United aan het nieuwe Premier League-seizoen, maar volgens de Portugees zal zijn nieuwe ploeg een lastige start tegemoet gaan.

In de twee seizoenen dat Mourinho met Chelsea kampioen werd in Engeland, kende hij altijd een sterke seizoenstart. De coach acht dat nu met United vrijwel onmogelijk, omdat er volgens hem een nieuwe periode in het voetbal is aangebroken.

"Het is moeilijker geworden. Zeker omdat de voorbereiding korter is en voorbereidingen steeds minder om voetbal en meer om andere dingen draaien", zei de Portugese oefenmeester vrijdag.

Mourinho debuteert zondag als trainer van United in de Premier League met een uitwedstrijd bij Bournemouth. "Ik wilde de competitie beginnen met 33 trainingssessies voor iedere speler, maar de helft van de spelers met wie ik heb getraind is hier inmiddels niet meer omdat ze verhuurd zijn of zijn teruggekeerd naar onze jeugdelftallen."

"In plaats van 33 trainingssessies, wat de normale situatie zou zijn 10,15 jaar geleden, zijn er spelers die het seizoen beginnen met acht trainingen in de benen. Dan kun je niet starten als een trein. We zullen fit aan de aftrap verschijnen, maar we kunnen niet in de hoogste versnelling spelen. Dat is niet mogelijk", aldus Mourinho.

De coach kan zondag nog geen beroep doen op Paul Pogba. De duurste speler ter wereld is geschorst voor het duel met Bournemouth. Zlatan Ibrahimovic, Henrik Mkhitaryan en Eric Bailly kunnen wel hun debuut maken voor United in de Premier League.

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
De honderdste editie van de Ronde van Italië duurt tot en met zondag 28 mei.
Tip de redactie