Voetbal

Thesker nieuwe aanvoerder van FC Twente

Stefan Thesker draagt dit seizoen de aanvoerdersband bij FC Twente. Hij is de opvolger van Felipe Gutierrez die naar Real Betis is vertrokken.

"Bij een andere club had ik deze kans op zo'n jonge leeftijd nog niet gehad", zegt Thesker zaterdag tegen Twente TV. "De trainer heeft een keuze gemaakt, maar het maakte mij niet uit wie hij zou kiezen. Het is maar een bandje. We moeten het samen doen."

De 25-jarige Duitser doorliep de jeugdopleiding bij FC Twente, maar kwam in eerste instantie niet verder dan het beloftenelftal. 

In 2012 vertrok hij naar Hoffenheim, maar ook daar kwam hij weinig aan spelen toe. Via Hannover 96 en Greuther Fürth keerde hij in de winterstop van afgelopen seizoen op huurbasis terug in Enschede.

Vlak na zijn Eredivisiedebuut eind januari werd er een tumor ontdekt bij de verdediger. Die werd kort daarna operatief verwijderd. Op 20 maart maakte hij zijn rentree. Hij speelde vorig seizoen nog acht wedstrijden waarin hij twee keer scoorde. 

In juli van dit jaar werd hij definitief overgenomen van Greuther Fürth en tekende hij in Enschede een contract tot medio 2019.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie