Voetbal

Bayern München gaat geen vervanger halen voor geblesseerde Robben

Bayern München-trainer Carlo Ancelotti is ondanks de wekenlange absentie van Arjen Robben niet van plan om voor het sluiten van de transfermarkt nog een vervanger voor de vleugelaanvaller te halen.

"Het elftal is op alle posities prima bezet, dus wij hebben op dit moment geen nieuwe spelers nodig", zei Ancelotti dinsdag tijdens de persconferentie voorafgaand aan het oefenduel van woensdag met Manchester City.

Robben raakte zaterdag in de met 4-3 gewonnen vriendschappelijke wedstrijd tegen SV Lippstadt 08 al vroeg geblesseerd aan zijn lies.

Onderzoek door de medische staf van Bayern wees een dag later uit dat de 32-jarige aanvoerder van het Nederlands elftal ongeveer zes weken aan de kant staat.

Hij mist door de kwetsuur waarschijnlijk de seizoenstart met de Duitse landskampioen. Ancelotti houdt echter nog een slag om de arm. "Het is een tegenvaller, maar ik hoop dat Arjen alsnog de start van de competitie haalt."

Schalke 04-talent Leroy Sané werd de afgelopen dagen veelvuldig genoemd als vervanger van Robben, maar Bayern lijkt dus niet in de buidel te gaan tasten voor de jonge Duitser.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie