De Graafschap definitief gedegradeerd na verlies kort geding

De Graafschap speelt komend seizoen definitief in de Jupiler League. De Doetinchemmers hebben vrijdag het kort geding tegen de KNVB verloren.

Volgens de rechter is het plan om De Graafschap als negentiende club aan de Eredivisie toe te laten "praktisch onuitvoerbaar".

Dat heeft vooral te maken met het gebrek aan tijd. Zo moeten in drie weken tijd de competitieprogramma's van zowel Eredivisie als Jupiler League worden aangepast en moet alles opnieuw met gemeentes en politie worden afgestemd.

Een bodemprocedure die door De Graafschap is aangekondigd, is vermoedelijk pas halverwege het seizoen afgerond. 

FC Twente

De Graafschap werd in de play-offs voor promotie/degradatie weliswaar verslagen door Go Ahead Eagles, maar de club mocht alsnog in de Eredivisie uitkomen als FC Twente definitief zou degraderen naar de Jupiler League.

Twente raakte de licentie vanwege financieel wanbeleid ook kwijt, maar de beroepscommissie van de KNVB draaide die straf terug. De landskampioen van 2010 speelt daardoor ook komend seizoen gewoon in de Eredivisie.

De 'Superboeren' waren van mening dat de licentiecommissie heeft gefaald en dat ze daarom alsnog een plek in de Eredivisie of op zijn minst een schadevergoeding verdienden.

Lees meer over:

Herinneringen aan het Ajax van 1992

Herinneringen aan het Ajax van 1992
'Net als dit seizoen begon Ajax 25 jaar geleden zonder enige illusie aan het Europese toernooi.'  

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
Honderdste editie van Ronde van Italië duurt tot en met 28 mei.
Tip de redactie