Voetbal

Klopp ondertekent nieuw contract tot medio 2022 bij Liverpool

Jürgen Klopp heeft zijn contract bij Liverpool met meerdere seizoenen verlengd. De trainer beschikte bij de Premier League-club nog over een verbintenis tot medio 2018.

Klopp (49) ligt nu vast tot medio 2022 op Anfield Road. Hij volgde vorig jaar oktober de ontslagen Brendan Rodgers op. In zijn eerste seizoen reikte hij met Liverpool tot de finale van de Europa League, waarin werd verloren van Sevilla.

In de Premier League eindigde Liverpool op de achtste plaats. Daardoor grepen de 'Reds' naast een ticket voor de Europa League in het nieuwe seizoen.

Ook Klopps assistenten Zeljko Buvac en Peter Krawietz hebben bijgetekend. "Het is moeilijk om onder woorden te brengen hoe vereerd ik ben. Dit brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. We zijn altijd bezig met het beter maken van clubs met als ultiem doel de fans trots en blij te maken."

Eerder had Klopp Borussia Dortmund onder zijn hoede. Met de Duitsers werd hij in 2011 en 2012 landskampioen. In 2012 stond hij met Dortmund in de finale van de Champions League. Daarin was Bayern München te sterk.

Lees meer over:

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
De honderdste editie van de Ronde van Italië duurt tot en met zondag 28 mei.
Tip de redactie