Voetbal

Transfer Diks van Vitesse naar Fiorentina afgerond

Kevin Diks mag zich definitief speler van Fiorentina noemen. De rechtsback komt over van Vitesse en tekende woensdag voor vijf jaar bij de club uit de Serie A.

Vitesse had de transfer dinsdag al aangekondigd. Beide club doen geen uitspraken over de transfersom die wordt betaald voor de jeugdinternational.

Diks (19) komt uit de jeugdopleiding van Vitesse en groeide afgelopen seizoen uit tot vaste basisspeler. Hij speelde in de laatste twee seizoenen 56 competitiewedstrijden voor de Arnhemmers. 

De medische keuring viel Diks niet mee. "Ik was net wel een beetje moe. Dit was de eerste keer dat ik een medische keuring moest ondergaan, en die was best taai", zegt hij tegen VI.

"Daarnaast moeten we veel rondrijden hier, in het drukke verkeer van de stad. Maar al met al ben ik heel blij: ik heb een mooi contract getekend bij een heel mooie club."

Concurrent

Vooralsnog ziet het er naar uit dat Diks één concurrent heeft in de strijd om de rechtsbackpositie. "Ik moet in de voorbereiding mijn best doen en dan is het aan de trainer om te beslissen of ik ga spelen", vertelt hij.

"Zoals het er nu naar uitziet mogen Nenad Tomovic en ik gaan uitmaken wie er rechtsback wordt. Dus dat ziet er positief uit. Ik ga gewoon m'n ding doen, en dan hoop ik dat ik tijdens de eerste wedstrijd aan de aftrap sta."

Trainer Henk Fraser, die deze zomer overkwam van ADO Den Haag, wil het vertrek van Diks bij Vitesse intern opvangen.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie