Voetbal

'Fortuna Sittard kampt opnieuw met financiële problemen'

Fortuna Sittard heeft opnieuw financiële problemen. Drie weken geleden meldde de Jupiler League-club dat er een oplossing was gevonden voor het begrotingstekort, maar een investeerder is op het laatste moment toch afgehaakt.

Een Turkse partij zou na het inzien van de boekhouding van de club alsnog de beloofde 256.000 euro hebben teruggetrokken, zo meldt de Limburgse omroep L1.

De investeerder zou te veel onzekerheden hebben gezien in de begroting, die voor komend seizoen 1,9 miljoen euro bedraagt.

Fortuna gaat nu snel op zoek naar nieuwe investeerders, omdat anders mogelijk de start van de competitie op 5 augustus in gevaar komt.

KNVB

De KNVB houdt de financiële situatie van de club uit Sittard in de gaten. "We proberen de club te helpen waar mogelijk, maar de club moet uiteindelijk wel zelf zorgen dat de financiën op orde zijn", aldus een woordvoerder van de bond tegenover VI.

Fortuna kwam begin dit jaar in de problemen omdat salarissen niet betaald konden worden. Voor 1 maart moest 900.000 euro opgehaald worden om de club te redden van de ondergang. Hoewel dat niet lukte mochten de Limburgers het seizoen wel afmaken.

De licentiecommissie van de KNVB besloot later dat de club uit mag blijven komen in het betaald voetbal.

Lees meer over:

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
De honderdste editie van de Ronde van Italië duurt tot en met zondag 28 mei.
Tip de redactie