Voetbal

Vardy tekent nieuw contract bij Leicester City

Jamie Vardy blijft bij Leicester City. De spits heeft een nieuw vierjarig contract getekend bij de regerend landskampioen van Engeland.

Dat maakte de club donderdag bekend

Vardy werd lang in verband gebracht met een overstap naar Arsenal, dat hem een salaris van 120.000 pond per week zou hebben geboden. 

Naar verluidt gaat de 29-jarige spits, die momenteel met Engeland aan het EK deelneemt, bij Leicester akkoord met een salaris van 100.000 pond per week, zo wist de BBC eerder al te melden.

Speculaties

Vardy maakte afgelopen seizoen 24 Premier League-goals voor Leicester City en was daarmee de revelatie van het jaar. De 'Foxes' hopen dat er door het nieuwe contract een einde komt aan alle speculaties over een vertrek van de spits.

"Jamie blijft zich nu focussen op succes met Engeland op het EK", zo schrijft Leicester in een statement.

Door het kampioenschap van Leicester City speelt Vardy komend seizoen in de Champions League. De aanvaller werd vier jaar geleden voor een miljoen euro overgenomen van Fleetwood Town, dat destijds op het vijfde niveau in Engeland speelde.

Leicester moet nog wel vrezen dat andere spelers deze zomer vertrekken. Er is vooral interesse voor de Franse middenvelder N'Golo Kanté en de Algerijnse vleugelspeler Riyad Mahrez.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie