Voetbal

Verenigde Staten naar halve finale Copa America na winst op Ecuador

De Verenigde Staten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag in Seattle de halve finale bereikt van de Copa America door Ecuador met 2-1 te verslaan.

In de 22ste minuut kwamen de Amerikanen op voorsprong door een kopbal van Clint Dempsey. Twintig minuten na de rust verdubbelde Gyasi Zardes de score voor de VS.

Daarop begonnen de Zuid-Amerikanen druk te zetten, wat leidde tot de 2-1 van Michael Arroyo.

Kort na het begin van de tweede helft moesten beide teams verder met tien man. Bij een opstootje kreeg de Ecuadoraan Antonio Valencia direct rood en de Amerikaan Jonas voor de tweede keer geel.

"We zijn nu zo ver gekomen. We worden alleen maar hongeriger en willen nu meer'', aldus de Amerikaanse bondscoach Jürgen Klinsmann, wiens aanvoerder Michael Bradley een regenboogkleurige aanvoerdersband droeg ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de schietpartij zaterdagnacht in een homoclub in Orlando.

Argentinië

Dinsdag speelt het Amerikaanse elftal de halve finale in Houston tegen de winnaar van de kwartfinale tussen Argentinië en Venezuela.

Die wedstrijd wordt zaterdag gespeeld. Het is precies honderd jaar geleden dat de eerste editie van de Copa América plaatsvond. Er is voor gekozen om de jubileumeditie in de Verenigde Staten te houden.

Lees meer over:

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
De honderdste editie van de Ronde van Italië duurt tot en met zondag 28 mei.
Tip de redactie