NEC stelt Ernie Brandts aan als assistent-trainer

NEC heeft Ernie Brandts aangesteld als assistent-trainer. De oud-international wordt onderdeel van de technische staf van de nieuwe trainer Peter Hyballa.

Dat melden de Nijmegenaren woensdag op de eigen clubsite.

Brandts was in het seizoen 2014/2015 voor het laatst in de Eredivisie actief, als trainer van FC Dordrecht. Daar werd hij in 2015 ontslagen.

Brandts volgt in Nijmegen Jefta Bresser op, die Ernest Faber is gevolgd naar diens nieuwe club FC Groningen.

Technisch manager Dany Hoekman van NEC is in zijn nopjes met de komst van Brandts. "Hij neemt een vrachtlading aan ervaring met zich mee, die hij opgedaan heeft als speler op het hoogste niveau en als trainer bij zowel grote als kleine clubs", stelt Hoekman. 

"Die ervaring gecombineerd met een eigen voetbalgedachte, maakt dat we ontzettend blij zijn dat Ernie de technische staf komt versterken."

Derde

Brandts had voor zijn laatste klus bij Dordrecht FC Volendam en NAC Breda onder zijn hoede. Met NAC werd Brandts derde in de Eredivisie.

Ook werkte de oud-international in Iran, Rwanda en Tanzania, en aan het begin van zijn trainersloopbaan als assistent bij PSV. Brandts speelde in 1978 mee in de WK-finale tegen Argentinië.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Overzicht: Schaatskalender en ploegen

Overzicht: Schaatskalender en ploegen
Op 28 oktober start het seizoen in Groningen. Wat is het programma en hoe zien de ploegen eruit?
Tip de redactie