Voetbal

Middenvelder Koolwijk keert terug bij Excelsior

Ryan Koolwijk keert terug bij Excelsior. De 30-jarige middenvelder heeft een driejarig contract getekend bij de Kralingers. 

Koolwijk komt over van het Slowaakse AS Trencin, waar hij sinds 2015 onder contract stond.

"In eerste instantie wilde ik in het buitenland blijven, maar na gesprekken met mijn familie en zaakwaarnemer wilde ik toch liever terugkeren naar Nederland", zegt Koolwijk op de clubsite van Excelsior.

De geboren Rotterdammer begon zijn loopbaan bij Excelsior, waar hij de jeugdopleiding doorliep en van 2007 tot 2011 van vaste waarde was in het eerste. 

Na het bereiken van de Eredivisie in 2011 vertrok Koolwijk samen met trainer Alex Pastoor naar NEC. Na een jaar bij FC Dordrecht tekende Koolwijk in 2015 bij AS Trencin.

"Het is lekker om terug te keren in de buurt bij familie en vrienden. Daarnaast wil ik mijn trainersdiploma gaan halen en een voetbalschool opzetten. Dat gaat minder makkelijk vanuit het buitenland."

"De ambities van Excelsior passen bij die van mij", vervolgt Koolwijk. "Ik kom absoluut niet terug om af te bouwen. Ik ben superfit, fitter dan ooit, en heb er heel veel zin in."

Lees meer over:

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
De honderdste editie van de Ronde van Italië duurt tot en met zondag 28 mei.
Tip de redactie