FIFA-voorzitter Infantino ergert zich aan verhalen over salaris

FIFA-voorzitter Gianni Infantino ergert zich aan de verhalen die de ronde doen over zijn salaris.

"We moeten ons erop focussen om de FIFA vooruit te helpen. Mijn honorarium moet geen centrale rol spelen", zegt Infantino in een verklaring.

Afgelopen weekeinde berichtten Zwitserse media dat de preses een aanbieding die voorziet in een jaarsalaris van twee miljoen dollar (1,77 miljoen euro) heeft geweigerd omdat hij geen bonussen zou krijgen.

Het dispuut over het salaris zou zelfs een van de redenen zijn van het opstappen van Domenico Scala, die als hoofd van de hervormingscommissie fungeerde.

"Vanaf het begin heb ik al duidelijk gemaakt dat ik mijn salaris in de openbaarheid zal brengen en dat dit bedrag lager zal zijn dan wat de vorige FIFA-preses en zijn secretaris-generaal ontvingen", benadrukt Infantino.

"Ik zal er zo snel mogelijk mee naar buiten treden. De feiten spreken dan voor zich, niet de speculatie."

Blattter

Infantino's voorganger Sepp Blatter ontving in 2015 een salaris van 3,3 miljoen euro. Zijn secretaris-generaal Jérôme Valcke toucheerde bijna twee miljoen euro.

Beide bedragen stonden in een financieel rapport dat de FIFA publiceerde. Zelf weigerde Blatter altijd zijn honorarium bekend te maken.

Lees meer over:

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
De honderdste editie van de Ronde van Italië duurt tot en met zondag 28 mei.
Tip de redactie