Voetbal

Ajax verslaat Chinese club bij laatste duel onder De Boer

Ajax heeft woensdag in zijn laatste duel onder de vertrekkende trainer Frank de Boer gewonnen van de Chinese club Liaoning Whowin FC.

De Amsterdammers wonnen de oefenwedstrijd voor zo'n veertigduizend toeschouwers in het Olympisch Stadion van Shenyang met 2-0.

Joël Veltman zette Ajax in de achttiende minuut op voorsprong door na een corner van dichtbij raak te koppen.

Vlak voor rust moest de nummer twee van het recent afgelopen seizoen in de Eredivisie met tien man verder omdat Kenny Tete met twee keer geel van het veld moest.

De overwinning kwam daardoor niet in gevaar; zes minuten voor tijd kwam de eindstand van 2-0 op het bord door een eigen doelpunt van Liaoning Whowin FC.

De Boer maakte vorige week bekend dat hij na 5,5 jaar vertrekt als trainer van Ajax. Peter Bosz zou de belangrijkste kandidaat zijn om de oud-international op te volgen in de Arena.

"De cirkel is rond, ik begon met een 0-2 overwinning en daar eindig ik nu ook mee", aldus De Boer tegenover Ajax TV, die doelt op zijn debuut als hoofdcoach van Ajax op 8 december 2010 tegen AC Milan in de Champions League.

Feyenoord

Feyenoord won woensdagavond een oefenwedstrijd tegen VV Lyra met dubbele cijfers: 10-0. Bij rust leidde het elftal van trainer Giovanni van Bronckhorst al met 5-0 tegen de club uit de tweede klasse van het zaterdagvoetbal.

Anass Achahbar en Bilal Basaçikoglu scoorden tweemaal. Jens Toornstra, Simon Gustafson, Dirk Kuijt, Jan-Arie van der Heijden, Michiel Kramer en Robertha tekenden voor de overige treffers van de winnaar van de KNVB-beker.

Lees meer over:

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Tien beste darters van PDC komen op 16 maart naar Ahoy in Rotterdam tijdens zevende speelronde.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
Er werd dinsdag en woensdag liefst negentien keer gescoord in de achtste finales.
Tip de redactie