Voetbal

Wenger baalt van negativiteit over tweede plaats Arsenal

Arsène Wenger vindt dat er in het algemeen te negatief wordt gedacht over de prestaties van Arsenal in het zondag afgesloten Premier League-seizoen, waarin zijn ploeg als tweede eindigde.

"Natuurlijk wilden we graag de titel winnen en balen we ervan dat dat niet gelukt is. Aan de andere kant zijn er achttien clubs die graag op onze plek zouden zijn geëindigd", liet de manager van de Londenaren zondag weten op de persconferentie na de 4-0 zege op Aston Villa tijdens de 38e en laatste speelronde.

"Is het echt zo dat alleen de eerste plaats telt en de rest rotzooi is? Dan hadden we net zo goed als tiende of twaalfde kunnen eindigen. We hebben meer dan zeventig punten veroverd en dat is echt niet zo eenvoudig in deze competitie."

Arsenal finishte op tien punten van de sensationele landskampioen Leicester City. "Zij beleefden een ongekend seizoen, maar wij zijn niet de enige club die onder hen zijn geëindigd."

"Wij hebben ze zelfs twee keer verslagen, dus vraag ook aan andere clubs of zij hun seizoen als mislukt beschouwen. Ik dacht even dat wij de titel zouden pakken. Dan moesten we echter wel de lastige serie uitwedstrijden in februari en maart goed doorkomen en zou Leicester punten dienen te verspelen."

Op de laatste speeldag stak Arsenal nog Tottenham Hotspur voorbij, waardoor de 'Gunners' inmiddels 21 jaar op rij boven de stadgenoot zijn gefinisht.

Bekijk alle uitslagen en de eindstand in de Premier League

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Tien beste darters van PDC komen op 16 maart naar Ahoy in Rotterdam tijdens zevende speelronde.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
Er werd dinsdag en woensdag liefst negentien keer gescoord in de achtste finales.
Tip de redactie