Spelersbus Manchester United aangevallen door West Ham United-fans

De Premier League-wedstrijd tussen West Ham United en Manchester United is dinsdagavond ontsierd door ongeregeldheden nadat supporters van de Londense club de spelersbus van de ploeg van Louis van Gaal aanvielen.

Het duel, dat in het teken stond van het afscheid van West Ham-stadion Upton Park, werd daardoor met drie kwartier uitgesteld. De thuisploeg won de emotionele wedstrijd uiteindelijk met 3-2.

Toen de bus van Manchester United arriveerde in Oost-Londen werd deze belaagd door fans van de 'Hammers' die geen kaarten voor de uitverkochte wedstrijd bemachtigd hadden en op straat rond het stadion bleven hangen.

De agressieve ontvangst leidde onder meer tot enkele gesneuvelde ruiten bij de bus, die werd bekogeld door stenen, vuurwerk en flessen. Er zijn geen aanhoudingen verricht, meldde de politie. "Een agent en een omstander hebben lichte verwondingen opgelopen, maar we hebben niemand aangehouden."

Van Gaal was vol ongeloof na het incident. "Wat kan ik erover zeggen? De beelden zeggen genoeg. De politie heeft het opgenomen."

"Het is niet de eerste keer dat ik zoiets meemaak", aldus de Nederlandse coach, die in 1996 als Ajax-trainer al eens op soortgelijke wijze werd ontvangen bij De Kuip voor een uitwedstrijd tegen Feyenoord. "Het is niet fraai en niet zoals je ontvangen hoort te worden."

Video: Manchester United-bus aangevallen

Manchester United-bus aangevallen door fans West Ham United

Teleurgesteld

Ook aanvoerder Wayne Rooney was geschrokken. "De bus is vernield. Maar we zijn er, dus we moeten ons nu voorbereiden op de wedstrijd", zei de aanvaller van de 'Red Devils'.

"Hoe erg de bus eraantoe is, kan ik niet beoordelen. Het is natuurlijk ontzettend jammer. We weten dat het een belangrijke wedstrijd is voor West Ham en de fans, die hun thuishaven verlaten. Maar ik weet zeker dat de club teleurgesteld is over het gedrag van de supporters", aldus Rooney.

West Ham nam dinsdag afscheid van de Boleyn Ground, in de volksmond beter bekend als Upton Park. Het stadion was sinds 1904 de thuishaven van de 'Hammers', die vanaf volgend seizoen in het Olympisch Stadion van Londen spelen.

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
De Nederlander Virgil Misidjan scoort voor Loedogorets in Parijs en Lucas Perez maakt een hattrick.
Tip de redactie