Voetbal

Topscorer Janssen hoopt op nieuwe stap, Haye verlaat AZ

Topscorer Vincent Janssen staat open voor een zomers vertrek bij AZ. ​Middenvelder Thom Haye speelt volgend seizoen zeker niet meer bij de club uit Alkmaar.

"De ambitie is om een stap te maken. Mits het een goede club is", aldus Patrick van Diemen, de zaakwaarnemer van Janssen, maandag in gesprek met FOX Sports.

"Vincent heeft een schitterend seizoen gedraaid, heeft bij Oranje gezeten. Dat smaakt naar meer. AZ is fantastisch, maar als je de mogelijkheid hebt om een volgende stap te maken…  Daar ben je sportman voor."

De 21-jarige Janssen kwam afgelopen zomer over van Almere City en maakte 27 doelpunten in zijn debuutseizoen in de Eredivisie. Daarmee bleef de Brabander PSV-captain Luuk de Jong één goal voor op de topscorerslijst. Hij speelde eind maart tegen Frankrijk en Engeland zijn eerste twee interlands.

Van Diemen wil niet zeggen welke clubs interesse hebben getoond in Janssen. "Maar het is logisch dat hij door veel clubs gevolgd wordt", vervolgt Van Diemen. "Vincent zit in een enorme opwaartse spiraal. Dan moet je nadenken over waar je gaat spelen. Het moet een aansprekende competitie zijn."

Haye

Haye bereikte geen akkoord met de Alkmaarders over het verlengen van zijn eind juni aflopende verbintenis.

De 21-jarige middenvelder vierde in januari 2014 zijn Eredivisie-debuut en speelde sindsdien 55 competitiewedstrijden voor AZ.

De jeugdinternational doorliep de jeugdopleiding bij de Alkmaarse club.

Eerder op de dag maakte AZ bekend dat Ron Vlaar zijn aflopende contract met twee seizoenen heeft verlengd.

Lees meer over:

Blijf live op de hoogte met de app

Blijf live op de hoogte met de app
Door een innovatieve opzet in de vorm van een liveblog is de nieuwe app van NUsport nóg actueler.

Samenvattingen Champions League

Samenvattingen Champions League
De Nederlander Virgil Misidjan scoort voor Loedogorets in Parijs en Lucas Perez maakt een hattrick.
Tip de redactie