Voetbal

De Graafschap-coach Vreman schrijft Cambuur nog niet af

De Graafschap-coach Jan Vreman omschrijft de 2-0 zege bij bekerfinalist FC Utrecht van woensdagavond als een "heel belangrijke stap" in de strijd om rechtstreekse degradatie uit de Eredivisie te voorkomen.

"We moesten nog punten hebben en hebben er nu drie bij. Daar hebben we hard voor gevochten als groep zijnde. Dit is een hele belangrijke en grote stap", zegt Vreman op de website van de nummer zeventien.

De Graafschap heeft vier punten meer dan hekkensluiter SC Cambuur, dat donderdag nog speelt tegen Willem II. In de laatste twee speelrondes stuiten de Achterhoekers op AZ (1 mei, uit) en Ajax (8 mei, thuis).

"We mogen hier nog een dag van genieten en dan gaat de focus op AZ, want Cambuur is nog niet weg. Hopelijk was dit een voorschot op wat nog komt, hopelijk halen we de nacompetitie. Die moeten we ook winnen, anders hebben we nog niks."

​Vreman, wiens team bij het ingaan van de winterstop nog kansloos onderaan stond, constateerde dat de bekerfinalist niet scherp genoeg was bij de afronding.

"Dat waren wij wel vandaag. We hebben mogelijkheden gehad en hadden er meer dan twee kunnen maken vanavond. Daar zat ook het verschil in met Utrecht, dat wij er wel twee van maken en Utrecht kansen liet liggen. Qua kansenverhouding zat er voor Utrecht minimaal een gelijkspel in, misschien nog wel meer."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie

Programma Premier League Darts

Programma Premier League Darts
Titelverdediger Van Gerwen staat bovenaan in het klassement, voor Wright en Van Barneveld.

Resterend programma top twee

Resterend programma top twee
Feyenoord heeft de titelrace met Ajax in de Eredivisie zo goed als beslist.
Tip de redactie