Voetbal

Spurs-trainer Pochettino pleit voor standbeeld spelers bij titel

Mauricio Pochettino vindt dat een Premier League-titel voor zijn Tottenham Hotspur bijna net zo bijzonder zou zijn als een kampioenschap van Leicester City.

"Ik denk dat iedere speler een standbeeld verdient als wij kampioen worden", zegt de Argentijnse trainer in The Independent.

Pochettino's team verkleint de achterstand op Leicester City tot vijf punten indient ze maandagavond zegeviert bij Stoke City.

"De uitdaging is om te blijven vechten. Als we kampioen worden, zien mensen echt wel in wat wij hebben gepresteerd. We zijn allemaal verliefd op voetbal omdat er onvoorspelbare dingen kunnen gebeuren, zoals misschien met ons. Daar moeten we in geloven."

Bambi

De sympathie van de neutrale fan in Engeland gaat waarschijnlijk uit naar Leicester, zodat de Spurs als ze de titel veroveren wellicht worden gezien als de jager die Bambi in zijn been schoot.

"Bambi? Kom op, we kunnen niet vechten tegen alles wat gaande is rond Leicester", aldus Pochettino als hem dit wordt voorgelegd.

"Ze zijn gewoon een van onze tegenstanders en ze zorgen voor een mooie strijd. We weten dat iedereen hoopt op een titel van Leicester, maar wij willen dat verhaal veranderen."

Na vijf zeges op rij moest Leicester zondag met een 2-2 gelijkspel genoegen nemen tegen West Ham United.

Alles over GP Monaco

Alles over GP Monaco
Dit moet je weten over de race op de straten van Monte Carlo. 'Het is de Super Bowl van de Formule 1.'  

Klassementen Giro d'Italia

Klassementen Giro d'Italia
De honderdste editie van de Ronde van Italië duurt tot en met zondag 28 mei.
Tip de redactie